Parterapi og Rådgivning er for alle

Hvornår skal man søge hjælp? Mit svar er; Man skal ikke gå i et parforhold og have tvivl!

Jeg har udover min mere overordenede psykoterapeutiske baggrund, flere forskellige uddannelser i relationsterapi (parterapi), og har derfor flere forskellige teoretiske referenceramme at trække på. Det er en hjælp for jer der er i tvivl om hvor i skal gå hen. Jeg arbejder både med psykoeducation, terapeutisk og pædagogisk.

Temaerne kan være mange når det kommer til samliv. Eksempler kan være:

 • Give jer indsigt i hvad der evidensbaseret gør forskellen på et godt og dårligt parforhold
 • Øvelser i at få talt sammen om de svære emner på en ny måde
 • Træning i kommunikation
 • Klarhed over jeres forskelligheder og accepten heraf, hvis mulig
 • Finde hinanden på en mere positiv måde
 • Hjælp til et mere positivt samspil i parforholdet og/eller familien
 • Utroskab
 • Opdragelse af familiens børn
 • Krise i forbindelse med sygdom
 • Kan i finde intimiteten igen?
 • Skilsmisse afklaring
 • Krise efter fertilitetsbehandling

Da de fleste parforhold og ægteskaber starter som den helt store kærlighed, er det også meget ulykkeligt og frustrerende pludselig at befinde sig midt i splittelse, afmagt og fortvivelse.

Hvert forhold har sin historie og denne historie er naturligvis altid udgangspunktet for vores samtaler. Så listen over emner i kan tage op hos mig er uudtømmelig og overstående ikke fyldstgørende.

Men selvom afstanden kan føles enorm eller kærligheden meget lille, skal der for nogle par ikke meget til før det hele ser lysere ud og man genfinder melodien sammen.

At arbejde bevidst med sig selv og hinanden kan åbne op for at genfinde hinanden i parforholdet. Eller åbne døre man har lukket pga. af gensidige svigt, dårlig kommunikation, mangel på positiv opmærksomhed, anerkendelse og påskønnelse.

Målet med rådgivningen og parterapien på Sct. Jacobsvej, er et kærlighedsforhold hvor man hver især føler sig værdsat, respekteret og elsket. Hvor intimitet er naturligt og man ikke er i tvivl.

For nogle par forandre parterapien sig til støtte igennem afklaring til det svære valg, skilsmisse.

Når to mennesker mødes, mødes to verdener. Nogen har det nemmere end andre.

Vi kommer med hver vores værdier, holdninger, måder at se andre på, måder at blive set på, mm. Vi definerer verden ud fra måden hvorpå vi som individ har tillært os det. Rigtig mange par skilles uden nogen sinde at have fundet ud af noget om sig selv, om den anden eller om hvad der gik galt. Men det er uanset hvad en stor opgave at leve side om side. Skilsmissefrekvensen taler for sig selv. Men i par terapien er det ofte til at gennemskue hvad der er ødelæggende for forholdet og dermed også få afdækket hvad der ville gøre det godt og om det overhoved er muligt.

Så der er mulighed for, ved terapi eller ved rådgivning, at give parforholdet en ny chance. Eller få klarhed over om skilsmisse er bedst.

 

Har I børn?

At være eller at blive en familie er på alle måder en skelsættende begivenhed.

Når 2 bliver til 3 og flere, sker der rigtig meget med hele ens mentale måde at fungere på. Hele ens identitet og tidligere funktionsmåder, indtages af forandringer der både er glædelige, men også prøvende. Ikke mindst for parforholdet, hvor man måske hele tiden har følt at man har kendt hinanden. At udvikle et fælles forældreskab er en længere proces der stiller store krav til den enkelte, uanset kærligheden til vores udkårne.

Ved at have kendskab til den psykologiske tilpasningsproces som forældreskabet byder og kræver, kan presset som mange oplever i tiden omkring at få barn, måske lettere accepteres og hilses velkommen som en naturlig del af det at blive forældre.

Nogle gange kan man også have fået det første barn eller det andet… Og ingenting går. Måske kan det være svigt fra tidligere i forældreskabet eller uafklaret ting omkring forældreskabet der giver anledning til gentagne bølgeskvulp. Måske har man glemt at nære det levende parforhold. I hvert fald er et parforhold med børn værd at forsøge alt for at redde. For alles skyld. Og ellers som et minimum komme godt ud af det.